Managed NAS

Uit onderzoek is gebleken dat veel servers momenteel enkel nog worden gebruikt voor het opslaan van bestanden. In veel bedrijven zijn namelijk de client-server applicaties vervangen door web applicaties.

Om die reden heeft Barion een nieuwe dienst samengesteld die netwerkopslag, online-backup en netwerkbeheer samenvoegt tot één oplossing voor een vast bedrag per maand. Dit alles zonder hardware investering. Met deze oplossing kunt u uw huidige server laten vervangen door een energiezuinigere NAS (Netwerk Attached Storage).

Veilige netwerkopslag

De NAS is uitgevoerd met 2 schijven, bij het opslaan van bestanden wordt het bestand automatisch op beide schijven opgeslagen. Hierdoor zal er geen dataverlies optreden bij het defect raken van één van deze schijven. Met andere woorden: Er is dus altijd een exacte kopie van uw bestanden. Daarnaast worden uw bestanden elke nacht automatisch geback-upt met de online backup oplossing.

Beheer

Uiteraard moet dit apparaat ook worden onderhouden, dit zal worden uitgevoerd door Barion. Tevens worden de andere netwerkonderdelen van het netwerk ook door Barion onderhouden, zoals de firewall, switch en netwerkprinters / netwerkscanners. Omdat de NAS eigendom blijft van Barion worden mogelijke hardware problemen met dit apparaat kosteloos verholpen.

Werkstationbeheer

Omdat sommige onderdelen van de server verplaatst worden of al verplaatst zijn naar de werkstations wordt een goede werking van deze werkstations steeds belangrijker. Om deze reden is het nog steeds noodzakelijk om de werkstations goed te laten onderhouden. U kunt ervoor kiezen om de werkstations ook voor een vast bedrag per maand door Barion te laten beheren.

Voordelen:

–          1024 GB Dataopslag (1TB)
–          100GB Online backup
–          Automatische opslag van bestanden op twee schijven
–          NAS blijft eigendom van Barion
–          NAS wordt beheerd door Barion
–          Energiebesparende oplossing
–          Geen hardware investeringen