Nederlands Tier3+ datacenter

Interconnect

Veilige hosting in Nederland

Barion heeft haar eigen hardware in het datacenter Interconnect geplaatst.

Interconnect is een vooraanstaand Nederlands datacenterbedrijf met twee geografisch gescheiden datacenters in 's-Hertogenbosch en Eindhoven.

Met een Tier 3+ classificatie en strenge beveiligingsnormen garandeert Interconnect een hoogwaardige IT-infrastructuur met een focus op betrouwbaarheid.

Eigen hardware

Het feit dat Barion zijn eigen hardware heeft geplaatst bij Interconnect biedt aanzienlijke voordelen.

We hebben niet alleen directe toegang tot besturingssystemen en software, maar ook tot servers, firewalls en het netwerk. Hiermee minimaliseren we afhankelijkheden van derden en optimaliseren we de efficiëntie van hun IT-infrastructuur.

Het geeft ons meer controle en flexibiliteit om zo te voldoen aan specifieke behoeften en prestatiedoelen van onze klanten.

Alexandre debieve fo7jilwjotu unsplash
Bvof 2016 0512 bv datacenter interconnect 1

Nederlandse locatie

Klanten verkiezen doorgaans Nederlandse datacenters voor de veilige opslag van hun gegevens, grotendeels vanwege de strikte AVG-naleving. Daarnaast staat Nederland bekend om zijn betrouwbare elektriciteitsvoorziening.

De indrukwekkende internetsnelheid en connectiviteit in Nederland dragen bij aan snelle en betrouwbare gegevensoverdracht, een cruciaal aspect in de moderne wereld. Het zijn deze factoren die Nederland tot een ideale keuze maken voor dataopslag.

Barion heeft 24/7 directe toegang tot haar eigen hardware en is zo in staat om, zonder tussenkomst van derden, aanpassingen en uitbreidingen door te voeren.

Heb je een ICT uitdaging?

Mogen wij je helpen?

Tier 3

Tier 3+

Een Tier 3 datacenter is een geavanceerd datacenter dat alle capaciteiten van Tier 1 en Tier 2 datacenters combineert.

Het onderscheidende kenmerk van Tier 3 is dat het gelijktijdig onderhoud mogelijk maakt, wat betekent dat gepland onderhoud en vervanging van apparatuur kunnen plaatsvinden zonder de IT-operaties te verstoren.

Tier 3 datacenters hebben redundante distributiepaden voor stroom en koeling, waardoor alle benodigde componenten kunnen worden uitgeschakeld en onderhouden zonder invloed op IT-operaties.

Tier 3 datacenters garanderen 99,982% uptime per jaar, wat overeenkomt met een maximum jaarlijkse downtime van 1,6 uur.